Imprumuturi acordate dupa bunul plac al liderului

          

          Au trecut mai mult de 30 de zile de cand am solicitat domnului Gheorghe Dorin Scarlii, presedinte autointitulat al car-ului din unitate, sa ne comunice in mod oficial care sunt modalitatile de a obtine un imprumut si care este motivul pentru care unii au acces si altii nu.

              Solicitarea, facuta in numele membrilor de sindicat care au deja un imprumut in derulare sau care au fond social si doresc sa obtina un imprumut, nu a fost probabil pe lista de prioritati a ”bancherului” deoarece nici pana astazi nu am primit un raspuns.

              Perseverenti si insistenti, cum ne stiti de altfel, am facut astazi o ultima incercare, de aceasta data prin avocatul sindicatului. Solicitarea poate fi lecturata de cei interesati aici
              In situatia in care nu vom avea succes nici de aceasta data, ne vedem obligati sa trecem la ultimul pas: plangere penala.
             Sa speram ca domnul Dorin isi va asuma si de aceasta data si va lua decizia cea mai buna pentru toti angajatii indiferent daca sunt sau nu membri ai sindicatului pe care dumnealui il ”consiliaza” si de pe urma caruia ridica lunar o suma frumusica.

               Probabil maine vom fi intrebati de ce facem acest lucru?!
            Raspunsul este simplu: deoarece nimeni nu poate constrange pe cineva sa se inscrie sau sa renunte la calitatea de membru de sindicat. Acest lucru este garantat de Legea Dialogului Social!
             
Legea 62/2011/Articolul 3
(1) Persoanele incadrate cu contract individual de munca, functionarii publici si functionarii publici cu statut special in conditiile legii, membrii cooperatori si agricultorii incadrati in munca au dreptul, fara nicio ingradire sau autorizare prealabila, sa constituie si/sau sa adere la un sindicat.
(2) Pentru constituirea unui sindicat este necesar un numar de cel putin 15 angajati din aceeasi unitate .
(3) Nicio persoana nu poate fi constransa sa faca sau sa nu faca parte, sa se retraga sau sa nu se retraga dintr-o organizatie sindicala.
(4) O persoana poate face parte, in acelasi timp, numai dintr-o singura organizatie sindicala la acelasi angajator .

(5) Salariatii minori, de la implinirea varstei de 16 ani, pot fi membri ai unei organizatii sindicale, fara a fi necesara incuviintarea prealabila a reprezentantilor lor legali. 


         
 
       

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Încetarea activității în Poliția Penitenciară prin refuzul muncii suplimentare 31 mai 2023

REFUZAM MUNCA SUPLIMENTARA

Lista agentiilor de turism licentiate si a unitatilor turistice acreditate