Liderul, Sindicatul si CAR-ul


In 2004, imediat dupa finalizarea cursurilor la Tg Ocna, am inceput activitatea in Penitenciarul Iasi, ca si sergent major. Primul lucru pe care l-am facut atunci a fost inscrierea la Asociatia de intrajutorare in caz de deces si la ”CAR”.  Eram cu totii militari, nu existau sindicate pe atunci.
A venit demilitarizarea, am devenit functionari publici cu statut special, s-a format un sindicat in unitate, sindicat unde s-au inscris aproape toti angajatii(aici e o alta poveste). CAR-ul si ajutorul de deces au functionat in continuare fiind 2 lucruri bine facute si in folosul tuturor angajatilor.  La un moment dat a aparut necesitatea organizarii ca si personalitate juridica acestor doua forme de intrajutorare. S-a luat decizia trecerii acestora  sub  ”aripa” sindicatului IURIS, evitand astfel cheltuielile cu  obtinerea personalitatii juridice pentru cele doua.
Sub ”aripa protectoare” a unicului sindicat din unitate, cele doua asociatii au functionat in beneficiul tuturor angajatilor indiferent daca erau sau nu membri de sindicat.
In anul 2016 vine o schimbare in sindicat, este ales un nou presedinte in persoana colegului nostru, pe atunci, Dorin Scarlii. In tot anul 2016 au functionat cele doua asociati de intrajutorare ca si in anii ulteriori.
Din pacate in 2017 avem parte de o noua schimbare, mai putin placuta: Dorin Scarlii, presedinte de sindicat si proaspat pensionar comunica ca el este presedinte pentru 6ani(Presedintele Romaniei e mic copil) si isi va desfasura activitatea in folosul tuturor membrilor, doar ca va trebui renumerat. Nici o problema pana aici. Cu cat? Minimul pe economie! Se organizeaza o sedinta si aici minune: unii membri de sindicat sesizeaza faptul ca dintr-o cotizatie de 10 lei nu se poate asigura un salariu minim pe economie, salariu care poarta si dari catre stat din partea angajatorului. Refuzul liderului de a purta o discutie cu cei nelamuriti a dus la aparatia unui nou curent, a unui nou sindicat: Gruparea Manifest, cum era numita de domnul Dorin la acel moment. Pana aici nimic iesit din comun. Astfel de lucruri se mai intampla si apoi doua sau chiar trei sindicate intr- o unitate poate fi in folosul angajatilor, asta daca exista cu adevarat o concurenta loiala sau sindicatele fac front comun pentru rezolvarea problemelor. Surpriza a venit cand un agajat a depus o adresa pentru retragerea din IURIS si i  s-a comunicat ca retragerea din sindicat se aproba doar dupa retragerea si de la cele doua asociatii de intrajutorare.
Ei, oameni buni de aici a inceput cosmarul. Lumea se declara nemultumita de faptul ca ”liderul” conditioneaza retragerea din sindicat de cele doua asociatii care sunt considerate ca fiind ale angajatilor, marea lor majoritate fiind membri CAR sau DECES (cum ii spunem noi) cu mult inainte de a fi exista vreun sindicat in unitate. Probabil sub presiunea maselor ”el lider maximo” isi da cuvantul in fata multimii:  cele doua asociatii chiar daca sunt sub patronatul IURIS sunt in beneficiul tuturor angajatilor indiferent de religie, aparteneta sindicala, sex.
Lucrurile au inceput sa intre pe fagasul aproape normal, cele trei sindicate au devenit doua, asociatiile functionau in beneficiul tuturor.
In martie 2017, suparat probail de faptul ca oamenii se retrag din IURIS si se inscriu in celalalt sindicat si astfel ii scade salariu, Scarlii o face din nou:
Cine nu este membru in IURIS nu beficiaza de imprumut la CAR. Cui nu-i convine sa isi retraga fondul!
S-a dus cuvantul dat de lider!
Marea problema este ca decizia de a nu mai acorda imprumuturi decat membrilor IURIS isca o serie de ingrijorari si intrebari firesti in randul angajatilor:
1.      Cum s-a luat acesta decizie?
2.      Nu era obligatorie consultarea tuturor celor care au fond la CAR, indiferent de aparteneta sindicala?(a se vedea si prevederile legii 122/1996)
3.      Daca s-a luat aceasta decizie nu era normal sa ni se comunice?
4.      Oare cu ajutorul de deces ce se va intampla?

Referitor la ultima intrebare ”el lider maximo”  a afirmat ca isi da cuvantul ca nu va conditiona pe nimeni.
Care cuvant? Acelasi cuvant din 2017?
Preocupat in permanenta cu recrutarea de noi membri de sindicat prin orice mijloace si folosindu-se de toate instrumentele de constrangere posibile si imposibile, liderul care are nevoie de ”material pentru justificarea activitatii  reuseste marea performanta de a invrajbi colegii intre ei,  reuseste sa distruga lucruri facute de altii pentru folosul tuturor COLEGILOR!

Marea intrebare care se impune:
Este Dorin Scarlii lider de sindicat?
Reprezinta acesta interesele angajatilor?!



Comentarii

  1. Il dau in judecata, daca hotaraste dumnealui, sa imi dea banii inapoi + dobanda + inflatie (sa vedem de unde scoate).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sunteți singura persoana care se gândește la acest lucru. Este decizia fiecăruia și e perfect normal sa procedați astfel. În situația în care sunteți membru al Sindicatului Manifest, avocatul angajat de sindicat va sta la dispoziție

      Ștergere
    2. Domnule Ichim, spun "Domnule Ichim" pentru că știu că ID-ul ăsta e al dumneavoastră, păi ce faceți, angajați avocat, din banii altora, a unui grup plătitor de cotizații, pentru interese personale???

      Ștergere
    3. Nu stimate domn avocal este plătit deja din cotizațiile sindicatului și acorda membrilor se și dictat asistenta juridica gratuita dacă aceștia doresc. Unde este interesul propriu?

      Ștergere
  2. De ce vă tulburaţi mințile dragi crestini?
    D-le Ichim sunteti o persoană fără pete?
    *DACĂ NU EŞTI DALMAŢIAN URCĂ-TE PE O CIOATĂ ŞI ŢINE-ŢI DISCURSUL SEC SI FĂRĂ ESENŢĂ....
    Apropo învăta să scrii româneste române

    RăspundețiȘtergere
  3. Fara pete e doar unul singur ca tot ati adus în discuție dogma creștină... mergea pe apa acum 2000 de ani. Fara pata nu e nimeni dar nu acesta ar trebui sa fie motivul pentru care cineva poate tine un discurs sau nu domnule anonim. Aroganta si ironia ne caracterizează mai mult decat am dori. A devenit un defect de nație si nu stim decat sa aruncam cu pietre. Am vrut democratie ca sa lăsăm orice nebun sa se exprime liber. Libertatea fiecaruia se sfârșește abia acolo unde se lovește de libertatea celui de langa el. Nu cred ca dl. Ichim de pe cioată lui a lovit în imaginea cuiva.

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnul Ichim lovește în imaginea si interesele personalului din Penitenciarul Iași. Această luptă oarbă, setea de putere, nu fac altceva decât să dezbine, să ajungem dintr-o putere un nimic. Eram una din cele mai mari grupări sindicale din sistem și ne dezbinăm, spre bucuria unora. Cred că trebuie lăsat orgoliul și interesele personale și să luptăm pentru interesele grupului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Loveste in imaginea penitenciarului Iasi? din pacate da! Loveste in interesele personalului? Cum?! Informand angajatii membri ai CAR ca Sindicatul Iuris a pus monopol pe CAR si nu mai acorda imprumuturi decat membrilor sai de sindicat?!Cine a fost consultat la luarea acestei decizii? Au fost intrebati membrii CAR daca sunt sau nu sunt de acord cu aceasta decizie?
      De unde si pana unde sete de putere?!

      Ștergere
    2. Şezi blând şoricel��

      Ștergere
    3. Concurenta naste calitatea. Un sindicat odata ce are monopol nu mai are interes sa apere cotizantii. Singurul interes, mai ales atunci cand ia bani de la sindicat in functie de numarul membrilor cotizanti este acela de a-i tine in sindicat indiferent de cat de neordotoxa este acea modalitate. Dupa alegerile FSANP Dorin SCARLII a sustinut ca va propune plecarea in noua federatie. Ulterior a spus ca nu poate face asta deoarece in mod sigur Mihai ISTRATI va face sindicat FSANP si el va pierde oameni, si cum e platit in functie de numarul de membrii prefera sa nu faca asta ca va pierde bani. De ce nu va spun adevarul cu ce a fost acolo cei ce au fost? De ce nu va spun adevarul despre Dumitrascu? Pentru ca stau langa el doar pentru ca seamana. Pentru ca si el si Dorin fac munca sindicala doar pentru interes si profit.

      Ștergere
  5. Mai bine te-ai abține de la astfel de “Reportaje” pe care le faci cu ajutorul site-urilor si de a manji imaginea sindicatului si a celui care îl reprezintă.poate ca ar trebui sa iti amintești “stimate si mare domn corect “ ce esti Ichim atunci cand lucrai pe sectie si erai mâna in mâna cu detinutii “șmecheri”de iti aduceau cafea ,țigări si multe altele si acum tot pe aceeași sectie iti faci serviciul,iar acum esti mare legist si cauți sa “aperi interesele”angajaților dar de fapt te folosești de contribuțiile lor in alte scopuri ce nu privesc doleanțele oamenilor pt care chipurile “lupți” pentru ei.asa ca mai bine ai sta cuminte in cușca ta si nu mai latra ca s-ar putea sa te mănânce lupii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ICHIM săgeată hotilor si capra sefilor-creat ca am spus totul

      Ștergere
    2. Nu raspundem provocarilor si acuzelor, dar putem sa va aducem la cunostinta faptul ca membrii de sindicat Manifest si nu numai au acces la toate cheltuielile facute prin afisarea extraselor de cont si raportari facute periodic. https://manifestiasi.blogspot.ro/p/activitate-financiara.html

      Ștergere
    3. Asta e politica strutului. Se ajunge la atacuri la persoana pentru a abate atentia de la cum foloseste Dorin fondurile CAR-ului in interes sindical. Orice salariat cotizant la CAR poate cere salariile platite ce se depun lunar sau trimestrial - declaratia 112. Sunt convins ca veti avea mari surprize.

      Ștergere
  6. ICHIM ai intocsicar oamenii de cand esti in puscaria asta cu mii de prostii...RUSINE
    Ai acuzat angajații puscariei Iasi catre Chilug ca bagă telefoane la hoti in special schimbul tau si nu ai cum sa negi ca mai erau 2persoane prezente....RUSINE

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce legătură au acuzele de mai sus cu problema adusă în discuție? Aveti membri cotizanti la car cu împrumuturi în derulare carora nu le-ați mai acordat alte împrumuturi, situatia lor schimbandu-se doar ca apartenența sindicala!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu au absolut nici o legatura este doar neputinta! Are curaj domnul Scarlii sau domnul Istrate sa ne nege faptul ca au spus ca s-a luat o decizie la nivel BEX IURIS de a nu se mai acorda imprumuturi decat mebrilor IURIS?!

      Ștergere
  8. Unde va aduce setea de putere si lupta pentru o obtine... Rusine sa va fie domnule Ichim. Un adevarat lider construieste, nu denigraza, nu arunca cu pietre in ceea ce au zidit altii si nu se foloseste de un blog pentru a-si invrajbi colegii intre ei. Rezultatele muncii unui adevarat lider se vad in teren, sunt palpabile... nu sunt cuvinte fara fond insirate din lipsa de ocupatie. Un adevarat lider identifica problemele si se dedica total in cautarea solutiilor optime si rezolvarea lor. Un lider adevarat nu are timp de denigrari si mizerii de acest gen. Ati mentionat in articol sintagma "concurenta loiala sau sindicatele fac front comun pentru rezolvarea problemelor"... Pe bune?! unde e concurenta loiala cand dumneavoastra denigrati Sindicatul Iuris (pentru ca membrii se identifica cu liderul si impreuna sunt un tot unitar)... Frontul comun se poate face atunci cand toti lupta pentru un tel comun ... dezbinarea nu este telel membrilor sindicatului Iuris (imi pare rau pentru dumneavoastra, poate nu ati inteles pana acum). Iar la marea intrebare din final...care in fapt sunt doua intrebari, dar nu mai conteaza(...de aceea au aparut si atatea bancuri cu politisti), va raspund cu DA (pentru ambele intrebari).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dezbinarea nu este un tel!
      Sa intelegem de aici ca decizia de a nu mai acorda imprumuturi decat membrilor IURIS a fost luata pentru a se realiza o mare si unica miscare sindicala?

      Ștergere
    2. Nu e vorba aici de concurenta neloiala. Pur si simplu a fost evidentiata o situatie, care daca vrei, este neloiala din partea lui Dorin SCARLII. Daca CAR-ul era creat de sindicat nu preluat, asa era. Dar modul in care Dorin intelege sa uzeze de interesele personale ale oamenilor ce au cotizat si au creat fondul CAR-ului este unul penibil Iar asta o face in interesul lui personal. EL A PRELUAT CAR-UL, NU L-A CREAT. Si tocmai de aceea nu este moral cum procedeaza.

      Ștergere
  9. Domnule Ionuț de nu vă creati propriul fond pentru a vă ajuta membrii manifestanti? Este normal că acel fond sa fie doar pentru membrii din sindicatul iubit de tine. S-a băgat dl. Dorin in embrii tai sau cum am vazum la un mesaj anterior bătătorite de telefoane? Dar această vorba a ajuns si la urechea mea precum ati acuzat colegii ca bagă telefoane, PUTEȚI veni cu un comunicat pe bloc pentru a ma convinge. Va rog frumos stimate presedinte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ha Ha Ha. ... De unde?! Un fond ca sa îl înființezi ai nevoie de membri fondatori, durează câteva luni și mai trebuie și autorizare de la banca nationala

      Ștergere
    2. Pai Scarlii a infiintat propriul fond pentru a ajuta membri? Sau doar a luat ceva de-a gata, ceva ce era al tuturor salariatilor din Penitenciarul Iasi, nu numai al celor cotizanti la sindicat? Asta e doar marlania si dispretul fata de cei ce au cotizat multi ani la fondul de CAR, fond ajuns la sindicat si, mai nou, la un lider de ueaza de acest subterfugiu pentru a nu-i pleca cotizantii, cotianti carora le ia cota parte ca sa-si creasca pensia. Ca sa nu mai vorbim ca, in mod sigur, ia bani si de la CAR pentru ca este sub tutela lui.

      Ștergere
  10. Din pacate vad ca discutia denatureaza in alt sens, cu jigniri si atac la persoana si se pierde de fapt esenta articolului postat. Cred ca nu este normal si nici legal, ca un CAR creat de salariati si pentru salariati sa fie folosit doar pt "publicitatea" unui sindicat si sa se conditioneze acordarea de imprumuturi de faptul ca trebuie in mod obligatoriu sa fii membru acelui sindicat. In acest caz se viciaza grav ,dreptul la liber consimtamint exprimat in mod neingradit de cel care doreste sau nu sa adere la o structura sindciala. Insa din pacate in sistemul nostru penitrnciar, avem si astfel de sindicate capusa, care prostesc oamenii in fata promitindu-le marea cu sarea, iar dupa ce vad ca au semnat adeziunea uita ce au promis, ba mai mult trec la amenintari ori tertipuri de genul celui de mai sus, pentru a-si mentine membrii cu forta. Ce a facut acest Scarli pt oamenii pe care ii reprezinta ori pt colegii sai din cadrul penitenciarului? I-a ajutat ori de cite ori au avut nevoie, a fost alaturi de ei, a cistigat drepturi pt ei? Un adevarat lider stie sa fie linga oameni, stie sa ii ajute ori de cite ori este nevoie, stie sa impuna respect prin modul sau onest si corect de a se comporta cu membrii si colegii sai tratindu-i pe toti in mod egal. Nu isi trimite lingaii si pupincuristii (care astfel spera ca vor obtine avantaje de la acesta, insa nu obtin decit praful de pe toba) sa denigreze un om care a facut si face foarte multe lucruri pt toti colegii sai (pt ca de anumite drepturi obtinute beneficiaza toti si membri sau nemembri ai Manifest Iasi),se lupta in instanta pt drepturile lor, este mereu linga oameni si nu le promite ceva ca apoi sa nu se tina de acea promisiune.
    Si acum un mesaj pt lingaii domnului SCarli:Oamenii slabi mereu vor crtica pe ceilalti fara a avea argumente solide, logice si palpabile...

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu mai dati importanta dl Ichim care este sclavul lui Chilug care la pus sa formeze accest grup de abonatii la 50% .Si acum se plange ca nu au fost informatii. Cum sa i informezi?? Unul era la Parchet anchetat unul se pupa cu hoata la popota si unul fura rasad de la COTUL MORII. DI Ichim a primit 50% si cand a comis o infractiune parasind sectia. Apropo mai facetiiiii serviciu? Unii spun ca nu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa informezi ca ce? Ca se intampla asa cum a zis postacul de mai sus: ca un CAR creat de salariati si pentru salariati sa fie folosit doar pt "publicitatea" unui sindicat ? Atata timp cat CAR-ul a fost creat de salariati nu de membrii de sindicat, atata timp cat atunci s-a spus ca va fi al tuturor, atata timp cat ani de zile a fost al tuturor, nu doar al Iuris, ceea ce face Dorin SCARLII acum este INSELACIUNE.

      Ștergere
    2. UN OLTEAN tu esti homosexual? îţi place să te înfingi in toate mesajele ţapene, cu botul si sezutul. Cred ca eşti disperat dupa o postate care stă în picioare. Crăescule am inteles ca esti un fel de GURU pentru manifestanți?

      Ștergere
    3. Nu sunt asa disperat. Sunt moderator Prison info si chiar mi-a placut articolul Manifest, de asta l-am si preluat. Am avut multe postari care "au stat in picioare". Chiar daca unora le-au stat in gat postarile! :))

      In rest, spre deosebire de tine, imi plac doar fetele. :)

      Ștergere
  12. vorbesti ca sa nu dormi: Chilug e membru juris. cat despre celellate 3 persoanje cred ca tot pe acolo le gasesti.

    RăspundețiȘtergere
  13. Răspunsuri
    1. Da click pe numele meu si o sa vezi cine sunt daca esti asa curios :) Sunt moderator Prison info.

      Ștergere
  14. De ce postezi doar mesajele care-ti convin?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aveti cunostinta de un mesaj care nu a fost postat? va rog sa dovediti!!!
      din acest moment moderatorul blogului isi rezerva dreptul de a aproba sau nu mesajele transmise.

      Ștergere
  15. Eu cred ca cea mai buna solutie ar fi sa preia cele doua fondurii de întrajutorare dl Ichim împreuna cu Sindicatul unde este presedinte. Si atunci nu ar mai fi probleme. S au nu vrea? Asta nu înteleg eu! Atunci iuris nu ar mai avea nici o putere. Succes în al transfera la dv d le Ichim. Asa ati termina Sindicatul Iuris. BAFTA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu ne intereseaza sa distrugem un sindicat! nu ne intereseaza sub patronatul cui functioneaza cele 2 fonduri! NE INTERESEAZA SA FUNCTIONEZE PENTRU TOTI ANGAJATII INDIFERENT DACA SUNT SAU NU MEMBRII UNUI SINDICAT

      Ștergere
    2. Interesant comentariu. Inteleg din el ca puterea Iuris sta in santajul pe care-l face cu fondul de intrajutorare si cu CAR-ul :)))

      Ștergere
    3. cat despre o eventuala preluare: nu avem nimic impotriva atat timp cat actele sunt in regula

      Ștergere
  16. Am sperat ca metodele alea vechi de pe vremea col Batea vor disparea! Din pacate acesti indivizi( nu merita sa-i mentionez) ,bex-ul Iuris, practica aceleasi metode de defaimare. Nu realizeaza nimic si incearca sa improste cu noroi concurenta! Dar cel mai dezamagitor e ca sunt colegi care nu realizeaza ca platesc un om incult,care nu are nici educatie si se si crede un" seful Moldovei":)))) Un sifon care-l ducea pe Vulpe la toaleta sa nu se ia nimeni de el:))))

    RăspundețiȘtergere
  17. Nu spune nimeni de faptul ca daca te retragi din sindicatul Iuris acest incult de presedinte, Dorel Scarlii, nu mai saluta si nici nu raspunde daca e salutat. Atentie, nici macar femeile, pt care sincer ar sta si in cap!! Se stie fap4ul ca in preajma lor se transforma, e ca un catelus in calduri si se urca si in copac pt a atrage simpatia lor!!!! Acest individ care fura de la punct de lucru, inclusiv colegii lui pt care era sef pct de lucru va rade in nas si pe la colturi sunteti numiti donatori!!!! Poate ca are dreptate!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Încetarea activității în Poliția Penitenciară prin refuzul muncii suplimentare 31 mai 2023

REFUZAM MUNCA SUPLIMENTARA

Lista agentiilor de turism licentiate si a unitatilor turistice acreditate