STATUT CAR vs MODALITATATI DE PUNERE IN PRACTICA

       Stim cu totii povestea CAR-ului de la Iasi care initial a fost al salariatilor si ulterior a intrat in ”stapanirea ” IURIS.
         In Martie 2018 conducerea sindicatului IURIS a decis de la sine, fara a se consulta cu membrii de CAR sau cu cei de sindicat, sa aduca ”modificari” statutului ”ASOCIATIEI DE INTRAJUTORARE DE PE LANGA SINDICATUL IURIS”. In urma acestor modificari angajatii care nu sunt membri ai acestui sindicat nu beneficiaza de imprumut. Nu spune nimeni nimic de fondurile membrilor de CAR, nu se comunica cum se retrage acest fond, nu spune nimeni ce se intampla cu ”creditele in derulare”.


          La prima vedere pare un statut bine pus la punct cu regului clare. DACA SUNT REGULI ATUNCI SA SE APLICE!- vor spune unii...
         Analizand putin mai atent observam ca in preambul sunt copiate cateva articole din legea dialogului social, pentru intimidare zicem noi, urmand apoi ”regulile de aur”, reguli care se pare ca nu le respecta nimeni. 
             Trecand peste aspectele birocratice ajungem la practica, practica care ne omoara....
            Pensionarii pot beneficia de imprumut doar in limita fondului pe care il au deja. Adica domnii pensionari(fostii nostri colegi) au posibilitatea sa se imprumute cu banii lor doar ca trebuie sa plateasca dobanda.
   
    ”La Asociatia de intrajutorare se pot inscrie numai membrii Sindicatului Iuris”- ce se intampla cu cei care sunt deja inscrisi in asociatie si nu sunt membri? Aflam ca nu pot beneficia de imprumuturi! SURPRIZA!! NU TOTI!!! Din martie si pana in prezent au fost mai multe solicitari de imprumut, unele refuzate altele....ACORDATE.
       Colegii nostri CC, NS, PB membri ai Sindicatului Manifest si membrii ai asociatiei de intrajutorare au solicitat imprumuturi , au fost refuzati si totodata si-au retras fondul. Un alt caz, domnul VN a solicita imprumut, a discutat cu domnul presedinte Scarlii si acesta i-a spus ca nu ii acorda imprumut decat daca se inscrie in IURIS. Ca si facut azi s-a inscris si a doua zi a primit banii fara a se mai tine cont de lista de asteptare existenta. Surpriza vine in luna urmatoare VN il anunta pe domnul Scarlii ca se retrage din sindicat.
               
   
       Finalul anului ne aduce in atentie doua noi cazuri: BC si MD. Amandoi membri ai Sindicatului Manifest. BC obtine imprumut in timp ce colegul sau MD este refuzat conform statutului asociatiei.
      Toate aceste situatii prezentate nu fac decat sa aduca nemultumiri in randul colegilor nostri, indiferent de apartenenta lor sindicala.
      Deja exista voci care se intreaba: Dorin foloseste CAR-ul doar pentru interesul lui personal, doar pentru a avea membri in sindicat care sa il plateasca lunar?
      Nu care cumva se foloseste de banii CAR-ului?!


                 La dorinta expresa a  membrilor Sindicatului Manifest care au fond social sau imprumut in derulare in cadrul asociatiei de intrajutorare condusa de domnul Gheorghe Dorin Scarlii, ii solicitam acestuia sa faca publice urmatoarele:

  1. Certificatul de inregistrare al ”ASOCIATIEI DE INTRAJUTORARE DE PE LANGA SINDICATUL IURIS”
  2. Hotararea definitiva si irevocabila a Judecatoriei Iasi privind infiintarea acestei asociatii
  3. Statutul asociatiei validat de instanta
  4. Raportul comisiei de cenzori 
  5. Numarul creditelor aflate in derulare si valoarea acestora
  6. Numarul membrilor asociatie de intrajutorare
  7. Valoarea totala a fondului social acumulat





Comentarii

  1. La pușcărie cu ei. Plângere penala și o sa aflați și ce e cu banii. La adresa primiți flit.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ipocrizia are un singur nume-- Gheorghe Scarlia. A uitat cum plângea prin birourile șefilor ca de ce nu-i da împrumut la CAR ,ca nu are treaba cu sindicatul? Si acum a facut la fel,santajeaza oamenii sa ramana in sindicatul lui ca sa beneficieze de car ,astfel el încasează pomana de lider de sindicat!!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Încetarea activității în Poliția Penitenciară prin refuzul muncii suplimentare 31 mai 2023

Lista agentiilor de turism licentiate si a unitatilor turistice acreditate

Vouchere de vacanta | Mod de decontare | ANP