Dare de seama

Stimati colegi si membri ai Sindicatului Manifest,

      In cursul anului 2018, sumele provenite din cotizatia de membru, au fost folosite in beneficiiul membrilor de sindicat, dupa cum urmeaza:



      Prin darea de seama precizata mai sus, am aratat cum au fost cheltuite sumele provenite din cotizatii, acestea fiind singurele surse de venit ale Sindicatului Manifest.
      Din cotizatia lunara de 20lei, lunar, Sindicatul Manifest plateste la Federatia Publisind o taxa de 2 lei/membru si 350lei/luna onorariul avocatului(conform contract).

        COTIZATIA LUNARA CARE VI SE RETINE DIN VENITUL BRUT, ESTE IN CUANTUM DE 20LEI, POTRIVIT ACCEPTULUI DAT LA SEMNAREA ADEZIUNII, COTIZATIE CARE ESTE DEDUSA(SCAZUTA) DIN VALOAREA IMPOZITULUI PE SALARIU, POTRIVIT DISPOZITIILOR ART. 24 ALIN.92) DIN LEGEA 62/2011(MODIFICAT PRIN LEGEA1/2016: ”COTIZATIA PLATITA DE MEMBRII DE SINDICAT ESTE DEDUCTIBILA IN CUANTUM DE MAXIM 1% DIN BRUT REALIZAT, POTRIVIT PREVEDRILOR CODULUI FISCAL”) 

       Practic, in cursul anului 2018, un membru de sindicat a cotizat 20lei*12luni=240lei, a platit la federatie 2lei*12luni=24lei, onorariu avocat 5lei*12luni=60lei, a primit cadou de Craciun tichete cadou in valoare de 100lei, a primit prin deducerea de impozit 20lei.  Un calcul matematic simplu ne explica ce s-a intamplat cu cei 20lei, cotizati lunar de catre membrul de sindicat: 
240-24-60-100-20=36lei pe an disponibili a fi folositi  pentru cheltuieli de administare.

       Ce am facut in 2018?

  1. in urma solicitarilor noastre au fost efectuate lucrari de reparatie si intretinere in posturile de paza
  2. ca urmare a demersurilor facute de Sindicatul Manifest a fost revizuita si pusa in aplicare procedura privind solutionarea cererilor detinutilor.
  3. in urma solicitarilor noastre au fost montate grilaje de tronsonare pe sectiile 10 si 11
  4. prin efortul colectiv al nostru, al membrilor de sindicat am reusit sa demonstram comunitatii iesene si liderilor politici ca Penitenciarul Iasi, locul nostru de munca, trebuie sa ramana in locatia actuala(argumentarea sindicatului poate fi lecturata pe site-ul Prefecturii Iasi-click aici)
  5. Sindicatul Manifest, in numele membrilor de sindicat si prin aparator ales a deschis in instanta, in cursul anului 2018, mai multe  dosare pentru obtinerea unor drepturi (http://manifestiasi.blogspot.com/2018/02/actiuni-in-instanta-sindicatul-manifest.html)
  6. avem in lucru solicitari cu privire la acordarea in mod corect a unor sporuri si totodata acordarea unor sporuri noi, prevazute de legislatia in vigoare


       In calitate de membri Manifest, veti face parte integranta din cadrul Blocului National Sindical(aproximativ 400.000 de membri), respectiv veti face parte din Federatia Sindicatelor din Administratia Publica PUBLISIND(aproximativ 35.000 de membri), federatie semnatara a acordului colectiv de munca din sistemul penitenciar, federatie din care fac parte peste 7000 de angajati din penitenciare!

         Beneficii si avantaje:
Membrii Sindicatului Manifest, prin cardul de membru beneficiaza de o serie de avantaje materiale si nu numai, avantaje pe care le puteti descoperi accesand :           http://manifestiasi.blogspot.com/p/avantaje.html

        Asa cum am demonstrat pana la ora actuala prin numeroasele demersuri facute in numele dumneavoastra, vom milita in permanenta pentru imbunatatirea conditiilor de munca, vom milita in permanenta, cu riscul de a fi catalogati insistenti ori insuportabili, pentru apararea drepturilor salariale si patrimoniale.
        De asemenea, precizam: Sindicatul Manifest nu va accepta niciodata masuri care sa vina in detrimentul drepturilor dumneavoastra , iar activitatea noastra va fi mereu supusa transparentei totale fata de dumneavoastra, membrii nostri, pentru a se vedea ca nu avem nimic de ascuns si ca ceea ce facem, facem doar pentru dumneavoastra si interesele dumneavoastra!

Presedinte Sindicat Manifest Iasi
Ionut Ichim

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Încetarea activității în Poliția Penitenciară prin refuzul muncii suplimentare 31 mai 2023

REFUZAM MUNCA SUPLIMENTARA

Lista agentiilor de turism licentiate si a unitatilor turistice acreditate