Procedura de cereri- ABROGATA | Sedinta SCIM | Un pas spre normalitate

        

        Astazi, la  Penitenciarului Iasi a avut loc o sedinta SCIM cu urmatoarea ordine de zi:
1.  Prezentarea situației existenței și corectitudinii întocmirii fișelor de post (în cazul agenților supraveghetori), așa cum s-a stabilit în ședința SCIM din 05.10.2018 (DA-SDRP, BRUFP și jurist).
2.  Prezentarea cadrului legal de reglementare a modalității de gestionare a cererilor formulate de către deținuți (Ordinul Ministrului Justiţiei nr.1676 din 24.06.2010 privind  Regulamentul privind siguranţa locurilor de deţinere din subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Decizia directorului general al ANP  nr.499 din 04.06.2007  prin care se aprobă Instrucţiunile privind regimul cererilor deţinuţilor a căror competenţă de soluţionare aparţine administraţiei locului de deţinere -mapa de camera-)
3. Stabilirea noului grup de lucru pentru revizuirea procedurii actuale de solutionare a cererilor persoanelor private de libertate - PO 12 (nominalizare personal, stabilire perioada de lucru, algoritm de lucru).
4. Alte probleme.


           Invitati la sedinta de astazi au fost supraveghetorii, sefii de sectie si reprezentantii sindicatelor, din partea Sindicatului Manifest participand Ionut Ichim-presedinte Sindicatul Manifest(PUBLISIND) si Mihalache Dan-secretar Sindicatul Manifest.

               In cadrul sedintei de astazi doamna Carmen Matei(presedinta comisiei SCIM) a declarat ABROGATA procedura de solutionare a cererilor persoanelor private de libertate - PO 12 si a solicitat crearea unui nou grup de lucru pentru realizarea unei proceduri care sa fie conforma cu legislatia in vigoare. Motivele abrogarii ”celebrei” proceduri au fost urmatoarele:
  1. procedura nu respecta decizia DG ANP 499/2007
  2. supraveghetorii nu au atributii in fisa postului care sa faca referire la cereri
  3. atributiile cu privire la cereri sunt trecute in fisa postului la sefii de sectie
             In opinia presedintei SCIM, seful de sectie este persoana care trebuie sa se ocupe de aceste cereri de la prima inregistrare pana la clasare/arhivare.
             Sefii de sectie au solicitat desemnarea unei persoane anume care sa se ocupe de aceste cereri, asa cum este prevazut si in decizia ANP, dar aceasta persoana sa nu fie supraveghetorul, deoarece acesta nu are atributii in acest sens.
             Dl Ionut Ichim a tinut sa precizeze ca la nivelul ANP se doreste un mod de lucru unitar la nivelul unitatilor penitenciare si referitor la procedura aflata in discutie, sunt penitenciare(Bacau, Vaslui, Braila) care au numit prin DZU personal care sa se ocupe de cereri asa cum este stipulat si in Decizia 499.

             Termenul propus de Sindicatul Manifest pentru finalizarea procedurii de cereri a fost de 2 saptamani, termen agreat de presedinta SCIM.
              

autor: Dan Mihalache

Comentarii

  1. Buna ziua,
    As dori sa stiu in ce stadiu se afla noua procedura de solutionare a cererilor si daca, se prevede in continuare ca, la cererile de vizita intima, lucratorul din sectorul vizita sa completeze campul care prevede sanctionarea detinutului, in conditiile in care fiecare unitate are desemnata o persoana care se ocupa de cercetarea disciplinara de la intocmirea raportului de incident si pana la solutionarea acestuia. ori acel camp, cu siguranta trebuie completat de acea persoana desemnata si nicidecum de catre lucratorul de vizita, cum opineaza un ofiter DIP.....care nu stim inca cum a ajuns acolo.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Încetarea activității în Poliția Penitenciară prin refuzul muncii suplimentare 31 mai 2023

REFUZAM MUNCA SUPLIMENTARA

Lista agentiilor de turism licentiate si a unitatilor turistice acreditate