Dialog Social | Sindicatul Manifest(PUBLISIND) | Penitenciarul Iasi

   
         Conceptul de “dialog social” este asociat cu trecerea de la o cultură a conflictului la o cultură a parteneriatului cu luare în considerare a intereselor comune ale partenerilor sociali implicaţi în cadrul unui proces mai larg de “concertare socială”.
         Conform definiţiei propuse de Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM), dialogul social este un act voluntar de informare, consultare şi negociere de acorduri sociale între parteneri, precum şi de negociere a contractelor colective de muncă.

         La solicitarea Sindicatului Manifest  nr X35260/04.07.2018, astazi, la Penitenciarul Iasi a avut loc sedinta de dialog social bipartit la nivelul unitatii, sedinta la care au participat presedintele Sindicatului Manifest(afiliat PUBLISIND)-  ASP Ionut Ichim, directorul penitenciarului CMS SEF Cristina Dumitran, DASDRP CMS SEF Liviu Chilug, DEA- CMS SEF Pompiliu DIMA,  SEAP- CMS SEF Carmen Matei, Jurist-CMS SEF Constantin Gabura., secretariatul comisiei fiind asigurat de catre purtatotrul de cuvant al unitatii- doamna Gabriela Topoliceanu.

        In cadrul sedintei, la propunerea Sindicatului Manifest,  au fost abordate urmatoarele aspecte privind imbunatatirea conditiilor de munca:


  1. Procedura privind solutionarea cererilor persoanelor private de libertate.- Avand in vedere aspectele prezentate de reprezentantul Sindicatului Manifest privind circuitul acestor documente, interpretarea termenului ”persoana desemnata”, atributii cu privire la solutionare, conducerea penitenciarului stabileste un grup de lucru format din 2 ofiteri si 1 agent(Bogdan Dumitrache, Georgiana Nechifor, Georgiana Rosca) pentru definitivarea procedurii, termen(al treilea si ultimul)- 31 august 2018
  2. Respectarea OMJ 1676 privind planificarea in serviciu, avand in vedere ca au fost situatii in care a lipsit cea dea doua rezerva din perimetru- situatia prezentata a fost partial remediata si se va tine cont pe viitor si de situatiile neprevazute gen internari in spitale concedii medicale, etc. 
  3. Pregatirea fizica a personalului din Penitenciarul Iasi |respectare ordin 2855/c/29.10/2004 | completare DZU 11/16.01.2018.  Pana luni 13 august 2018 va fi emisa o noua decizie prin care se va elimina discriminarea creata intre personalul din sectorul administrativ si cei din operativ(schimburi, vizita, etc.), decizie prin care personalul care lucreaza in ture vor putea beneficia de cele 2 ore de pregatire fizica saptamanala(si vor fi pontati in acest sens) trebuind sa faca dovada abonamentului lunar achita la o sala de sport sau sa consemneze in registrul din pc1 prezenta la sala de sport si/sau baza sportiva a unitatii ori de cate ori desfasoara in timpul liber activitati sportive in aceste locatii. Pontatorii vor efectua pontarea celor 2 ore pe saptamana doar dupa ce vor verifica valabilitatea abonamentului sau registrul din pc1
  4. Amenajarea de foisoare pentru agentii de la curtile de plimbare si patrula. Dl Dima a precizat ca amenajarea de foisoare presupune noi investitii si ar fi greu de realizat, motiv pentru care a propus ca supravegherea curtilor sa fie facuta video dintr-un spatiu din interiorul sectorului de detinere. Reprezentantul sindicatului a sustinut si aceasta varianta- se va lua o decizie ulterioara in cadrul unei alte sedinte/grup de lucru
  5. Montare aparat aer conditionat in birou supraveghetor sectia E11- daca montajul nu poate fi realizat de catre colegii nostri gospodari atunci se va contracta un furnizor de servici din exterior
  6. Dotarea birourilor sefilor de sectie cu imprimante: in momentul de fata se lucreaza la o procedura de achizitie a unui serviciu de copiere de oarece este mult mai eficient si putin costisitor decat achizitia de imprimante noi
  7. Remedierea defectiunilor din posturile de paza:- posturi telefonice defecte, podea cu gauri, lipsa convectoare de caldura, sisteme de inchidere usi defecte. Dl Dima a precizat ca pana pe 15 octombrie 2018 toate aceste defectiuni constatate in posturile de paza vor fi remediate, urmand sa desemneze o persona care sa se ocupe de foisoare.
  8. Amenajarea si extinderea  dormitorului grupei operative speciale-  Doamna Dumitran a precizat ca a discutat pe acest aspect cu domnul Roman si acesta a spus ca nu se impune deoarece membrii grupei au program bine stabilit si nu vor fi niciodata 8 in dormitor.
  9. Amenajarea unei camere de odihna/veghe/relaxare pentru agentii care efectueaza serviciul de paza pe timp de noapte pe perimetrul locului de detinere, in concordanta cu prevederile HG 1091/16.08.2006. Deoarece au exista mai multe opinii pe acest aspect s-a luat decizia solicitarii unui punct de vedere de la ANP pe norme privind sanatatea si securitatea in munca.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Încetarea activității în Poliția Penitenciară prin refuzul muncii suplimentare 31 mai 2023

REFUZAM MUNCA SUPLIMENTARA

Lista agentiilor de turism licentiate si a unitatilor turistice acreditate