O noua runda de discutii cu privire la relocarea Penitenciarului Iasi

    Asa cum s-a stabilit luna trecuta  in cadrul sedintei Comisiei de Dialog Social de pe langa Prefectura Iasi, astazi, in incinta Penitenciarului Iasi, membrii comisiei au participat la o vizita de documentare si au sustinut sedinta lunara in clubul unitatii.


    Domnul Scripcaru, reprezentantul UGIR Iasi, a lipsit de la aceasta sedinta, dar a solicitat in scris ca propunerea dumnealui cu privire la relocarea Penitenciarului Iasi si construirea unui parc expozitional in Copou sa fie discutat intr-o alta sedinta care sa se desfasoare la prefectura si nu in incinta penitenciarului. Membrii comisiei au decis in unanimitate ca nu mai este necesara o noua discutie cu privire la acest subiect si locatia penitenciarului trebuie sa fie aici, in Copou,  si nu in alta parte.

   In cadrul sedintei conducerea penitenciarului  a prezentat planurile de modernizare ale unitatii si activitatile de reintegrare sociala care se desfasoara cu detinutii, reprezentantul Sindicatului Manifest(afiliat PUBLISIND) - IONUT ICHIM  a ridicat problema conditiilor de munca,  a solicitat deputatilor ieseni prezenti sa intervina cu modificari legislative pentru a se elimina birocratia  si  procedurile anevoioase care ingreuneaza realizarea proiectelor privind imbunatatirea conditiilor de munca, iar reprezentantul Sindicatului Iuris(FSANP) - SCARLII DORIN a solicitat sprijin din partea membrilor comisiei pentru a se stopa detasarile colegilor nostri trimisi la Vaslui pentru 6 luni.

    Directorul Inspectoratului Teritorial de Munca a intrebat daca aceste detasari sunt facute cu respectarea legislatiei si a codului muncii si a afirmat ca atat timp cat dupa standarde penitenciarul are personal in plus e normal sa se intample si aceste detasari. Tot dumnealui a precizat ca exista posibilitatea ca standarde sa nu fie tocmai corecte sau adaptate  pe conditiile specifice de la   unitatea din Iasi.

   Surpriza sedintei a fost vizita neanuntata, dar oarecum intuita, a domnului Ministru Tudorel Toader. Dumnealui ne- a comunicat ca a fost interpelat in scris de catre senatorul Varujan Vosganian cu privire la o posibila relocare a unitatii penitenciare din Iasi, mai exact i s-a cerut sa analizeze posibilitatea construirii unui alt penitenciar la standarde europene. Raspunsul catre domnul senator a fost elaborat de catre ANP, care a concluzionat ca din punct de vedere finaciar este mai util sa se se investeasca in actualul penitenciar, dar nu exclude varianta construirii unui penitenciar printr-un parteneriat public privat.

    Vizita efectuata de catre membrii comisiei in penitenciar a fost benefica atat pentru unitatea penitenciara cat si pentru membrii comunitatii iesene, reprezentantii acesteia realizand ca filmele despre puscarii nu au nici o legatura cu realitatea.


    
   
   
     

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Încetarea activității în Poliția Penitenciară prin refuzul muncii suplimentare 31 mai 2023

Lista agentiilor de turism licentiate si a unitatilor turistice acreditate

Vouchere de vacanta | Mod de decontare | ANP