Respectarea art 38 din L293/2004 | Conducerea Penitenciarul Iasi ridica din umeri!

        Conform prevederilor Art. 38 alin (1) din LEGEA Nr. 293 din 28 iunie 2004, ”Funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare vor fi sprijiniţi în construirea sau cumpărarea, o singură dată în timpul carierei profesionale, a unei locuinţe proprietate personală, în localitatea în care îşi are sediul unitatea la care sunt încadraţi, din fondurile Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor sau alte fonduri guvernamentale, în condiţiile legii.






        In cursul lunii martie am inaintat o serie de plangeri prealabile , catre cei trei ordonatori de credite din cadrul sistemului penitenciar, privind nerespectarea unui drept conferit prin dispozitiile art. 38 alin.(1) din Legea 293/2004,in speta neacordarea sprijinului pentru construirea,respectiv cumpararea unei locuinte pentru salariati/membrii de sindicat(reprezentati de filiala noastra sindicala), o singura data in timpul carierei profesionale.

           De asemenea, am solicitat aplicarea prevederilor legale mentionate mai sus, inclusiv prin aprobarea proiectului de hotarire de guvern nefinalizat, in acest, proiect care ar dispune aplicarea legii si implicit ,s-ar acorda acest drept specificat foarte clar in dospozitiile cuprinse in Legea 293/2004.

           Astazi am primit un prim raspuns, din partea conducerii Penitenciarului Iasi. Un raspuns sec care ne comunica ca nu exista baza legala, nu exista un HG care sa reglementeze modul de punere in aplicare a dreptului solicitat. Nimic despre implicarea institutiei in reglementarea aspectelor sesizate, nimic despre demersuri intreprinse.

           



   Nu putem uita afirmatia domnului Tudorel Toader:
” Legea trebuie aplicata daca exista!”

Legea exista de 14 Ani domnule ministru! 
Cand se aplica?!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Încetarea activității în Poliția Penitenciară prin refuzul muncii suplimentare 31 mai 2023

Lista agentiilor de turism licentiate si a unitatilor turistice acreditate

Vouchere de vacanta | Mod de decontare | ANP