MEMBRU DE SINDICAT |"De ce as veni la voi?" | SINDICAT

autor: Andrei Pintilie

        Am remarcat o intrebare colectivă ce m-a condus la redactarea articolului:
  "De ce as veni la voi?"   
     Se întreabă mulți din colegii noștri inca sceptici cu privire la afilierea la mișcarea noastra sindicala.
      Consider ca e o întrebare pertinentă dar in acelasi timp poate fi si o abordare usor greșită.                  Cotizația este primul ajutor pe care îl asigură fiecare membru dar in acelasi timp exista si alte modalitati prin care colaborând putem obține rezultate mai bune si mai rapide. Ieșind din cercul vicios creat de nevoia unui sindicat de a avea cat mai multi membri pentru o reprezentativitate cat mai mare si nevoia celor neafiliati inca de a vedea rezultate înaintea înscrierii am putea face analogia cu votul de încredere acordat aleșilor țării pe baza unui slogan sau al unui proiect de campanie.

     In consecinta amintim celor interesați ca desi reprezentând un număr nu foarte mare ne-am implicat în numeroase acțiuni ce tin de imbunatatirea conditiilor de munca pentru toti angajatii prin propuneri de modificare ale unor spații mai puțin bine exploatate si prin dotarea acestora cu aparatura electronică menită să faciliteze activitatea personalului pe timpul zilei. Reamintim aici ca in decursul ultimului an s-a obținut și deschiderea continua a popotei cadrelor.
      Tinem sa aducem in discuție si actiunile in instanta înaintate pentru acordarea sporurilor de studii si a celorlalte sporuri aferente perioadei de concediu fapt asigurat și de reprezentarea   legală asigurata de avocatul sindicatului.
      Nu in ultimul rand menționăm si actiunile sociale realizate cu prilejul sărbătorilor lucru pe care îl încurajăm si ne dorim să il permanentizam la nivelul colectivului nostru.
      Consider ca o abordare de genul J.F. Kennedy prin care acesta afirma "Nu te întreba ce poate face tara pentru tine, intreaba-te ce poti face tu pentru tara" poate fi usor deplasată și usor de inteles gresit, dar susțin că pentru a putea avea rezultate si o colaborare cat mai buna la nivelul angajaților Penitenciarului Iasi avem nevoie si de tine in echipa noastra!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Încetarea activității în Poliția Penitenciară prin refuzul muncii suplimentare 31 mai 2023

Lista agentiilor de turism licentiate si a unitatilor turistice acreditate

Vouchere de vacanta | Mod de decontare | ANP