DIALOG SOCIAL CU EMOTII


                   Prima sedinta de dialog social intre conducerea penitenciarului Iasi si sindicate a debutat cu emotii.

                 Doamna director a intarziat la prima sedinta, intarziere oarecum motivata de aglomerarea programului de lucru si de dorinta doamnei de „a face lucrurile sa functioneze”. 

                Sindicatele au interpretat diferit aceasta intarziere, si, IURIS s-a retras.    

                Reprezentantul Sindicatului Manifest a considerat ca interesele membrilor primeaza si pentru oamenii pe care ii reprezinta se merita sa astepte.

                Chiar daca invitatia la dialog a fost transmisa ambelor sindicate si doamna director a tinut ca reprezentantii ambelor sindicate sa fie prezenti, pentru transparenta, sedinta a avut loc.

                Asa cum a fost mentionat si in invitatie a fost o prima intalnire de cunoastere a problemelor, de stabilire a unui viitor calendar de lucru.
                Au fost abordate de principiu toate cele 31 de puncte prezentate de Sindicatul Manifest, s-a realizat o prioritizare a acestora. Doamna director a mentionat ca toate sunt realizabile, de bun simt, insa, prima si prima data se va  rezolva problema toaletei de pe E5 si se va  face tot posibilul sa fie dotate sectiile cu imprimante. Doamna Cristina Dumitran nu  poate sa-si explice cum gospodarii din sectorul de detinere au biroul in subsol, cum supraveghetorii de la curtile de plimbare nu au un foisor amenajat si ne-a asigurat ca va face tot ce ii sta in putina pentru a remedia aceste aspecte.

                O prima sedinta fructuoasa care s-a incheiat astfel: ” Ne vedem data viitoare pentru a puncta ce s-a rezolvat si a discuta ce urmeaza”



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Încetarea activității în Poliția Penitenciară prin refuzul muncii suplimentare 31 mai 2023

Lista agentiilor de turism licentiate si a unitatilor turistice acreditate

Vouchere de vacanta | Mod de decontare | ANP