Fwd: Raport sedinta CDS Ministerul Muncii si Justitiei Sociale

Raport sedinta CDS Ministerul Muncii si Justitiei Sociale

Bucureşti, 23-11-2017

In data de 23 11 2017 a avut loc Sedinta Extraordinara- CDS MMJS cu urmatoarea ordine de zi: Proiect de Hotarare de Guvern pentru stabilirea salariului minim brut pe tara garantat in plata, Proiect de Ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Legii cadru 153/2017, privind Salarizarea personalului platit din fonduri publice; Proiect de Ordonanta de urgenta pentru modificarea Legii 76/2002,privind sistemul de asigurari de somaj si stimularea ocuparii fortei de munca si a Legii nr 202 ,privind constituirea si utilizarea Fondului de garantare a creantelor salariale.


Sursa: Mariana Kniesner, Vicepresedinte BNS



La punctul 1 BNS a mentinut solicitarea, din fiecare an respectiv ca valoarea din HG sa reprezinte salariul de baza si nu salariul brut.

La punctul 2 – cel referitor la salarizarea in sectorul bugetar discutiile au fost extrem de dure.

Constatand ca desi BNS a trimis si depus la MMJS o lista de solicitari, acestea fiind de altfel sustinute intr-una din sedintele CDS anterioare, nici una dintre acestea nu a fost preluata in proiect, mai mult mi s-a comunicat ca cei care au lucrat la elaborarea proiectului de ordonanta nu au avut cunostinta de propunerile noastre,  am cerut raspus in scris la solicitarile noastre. Am prezentat inca o data propunerile (cele venite de la  Fed Publisind si Biblioteca Nationala) la care am adaugat propunerile venite de la colegii nostri din sindicatul de OIR-uir si APIA.

Pentru punctul 3 si 4 BNS a solicitat sa fie repuse pe ordinea de zi a viitoarei  sedinte ordinare sau sa stabilim un termen pana la care sa trimitem propuneri, motivat de faptul ca atat L 76 cat si L 263 sunt de importanta majora  pentrut noi si pentru ca  am primit documentele ff tarziu  respectiv in data de 21 /11/2017 ora 18, iar forma finala a proiectului pt punctul 4 ,pe data de 22/ 11 ora 16.

Desi nu ni s-a raspuns ca nu se poate prelungi termenul, toate proiectele discutate au fost transmise imediat pe circuit la CES, ca urmare procesul de informare s-a inchis la minister.

 






          

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Încetarea activității în Poliția Penitenciară prin refuzul muncii suplimentare 31 mai 2023

Lista agentiilor de turism licentiate si a unitatilor turistice acreditate

Vouchere de vacanta | Mod de decontare | ANP